preloader image

Google Analytics, Datatilsynet og SCREMS II, hvad gør vi nu lille du

Google Analytics er med et slag blevet "forbudt" i danmark

Ja, som de fleste har læst, så er Google Analytics (og med tiden dets lige) med et slag blevet no-go at bruge i dets nuværende form (Altså med et simpelt GTAG implementeret i headeren på dit website).

Datatilsynet har med udgangspunkt i Schrems II dommen besluttet at Google Analytics falder ind under den hat, således at hvis man ikke selv (som website ejer) kontrollerer hvilke data der bliver sendt til Google, så kan man ikke være sikker på de ikke havner i amerikanske myndigheders arme.

Vi kan godt lide at tjene penge, men....

Sagt på en rigtig pæn måde, så kan vi godt her i biksen lide at tjene penge, men ikke på denne slags opgaver. - Der er i den grad brug for at EU, og alverdens (AWS, Azure) cloud udbydere får løst denne situation, så vi havner i en god Safe Habour situation igen.

Nå men ikke desto mindre, betyder det at Google Analytics rent praktisk skal omlæges til at levere data der er filtreret før de bliver overgive til googles servere. Det er doable,og med lidt held så finder vi en god løsning der virker for de fleste Umbraco kunder i løbet af den næste måned tid.